DMSPILJAM

Et Dansk gamejam på tværs af landet

Hvad er DMSPILJAM?

DMSPILJAM er et GameJam på en weekend hvor der bliver lavet spil til et bestemt tema.

Jammet er primært online, men man er selvfølgelig velkommen til at finde et sted at jamme sammen. I UngAalborg afholder vi altid jammet fysisk (såvidt muligt) for vores unge og vi opfordrer andre skoler til at gøre det samme. Se hvordan alle spillene bliver bedømt, længere nede.

Der plejer at være 2 DMSPILJAM per år.

Hvorfor blev DMSPILJAM lavet?

Tilbage i 2019 holdte Starcade/GameScope en pause og derfor stod DM i spiludvikling et sted hvor vi måtte vælge mellem at lade være med at afholde vores event eller afholde det selv.

Udfordringen ved selv at afholde eventet var at spilfestivalen tiltræk mange gæster der kom for at se hvad hele festivalen bød på og ikke kun for et enkelt event.

Da DM i spiludviklingen er bundet op på at der er gæster at fremvise for, så det sort ud for 2019. Der var dog stadig interesse for at have en eller anden form for DM i spiludvikling og det endte med at vi lavede vores første DMSPILJAM i 2019.

Hvordan foregår DMSPILJAM?

Vi bruger itch.io til at oprette gamejammet og til at uploade spillene.
Man kan melde sig til at deltage til jammet og lave et spil hjemmefra eller finde et sted og jamme sammen med andre. Hvert GameJam vil have sin egen itch.io siden hvor tema og regler vil stå. Tema og regler udvikler sig over tid, så man skal bare læse på den specifikke side for at få noget info 🙂

Næste DMSPILJAM

2022 4-6. Marts: https://itch.io/jam/dmspiljam-marts-2022 

Find os på Discord