DMSPILJAM

Et Dansk gamejam på tværs af landet

Hvad er DMSPILJAM?

DMSPILJAM er et 48 timers GameJam hvor der bliver lavet spil til et bestemt tema over én weekend. Jammet er primært online, men man er selvfølgelig velkommen til at lave åbne eller lukkede lokationer og jamme sammen . Når man har uploadet spillet om søndagen vil spillene derefter bliver bedømt af nogle dommere og vinderspillet findes.

Der er ikke defineret et bestemt antal af jams om året og der er mulighed for at der kommer flere i løbet af et år.

Hvorfor blev DMSPILJAM lavet?

Tilbage i 2019 holdte Starcade en pause og derfor stod DM i spiludvikling et sted hvor vi måtte vælge mellem at lade være med at afholde vores event eller afholde det selv.

Udfordringen ved selv at afholde eventet var at spilfestivalen tiltræk mange gæster der kom for at se hvad hele festivalen bød på og ikke kun for et enkelt event.

Da DM i spiludviklingen er bundet op på at der er gæster at fremvise for, så det sort ud for 2019. Der var dog stadig interesse for at have en eller anden form for DM i spiludvikling og det endte med at vi lavede vores første DMSPILJAM i 2019.

Hvordan foregår DMSPILJAM?

Vi bruger itch.io til at oprette gamejammet og til at uploade spillene. Man kan melde sig til at deltage til jammet og udvikle hjemmefra eller finde et sted og jamme sammen med andre. Antal af lokationer afhænger af hvem vi samarbejder med eller har lyst til at lave en lokation. Hver lokation kan også have krav om de er åbne/lukkede og med hvilken alder de lukker op for. 

Vi har to kategorier man kan sende spil ind til:

Youth – For dem som er op til 25 år eller går på en ungdomsuddannelse.

Free for all – For alle uanset alder. 

Tilmelding & Upload

Du kan finde det seneste GameJam tilmelding & upload (når upload bliver åbnet) på https://itch.io/jam/dmspiljam-september-2020

Temaet for weekenden

Fredag den 25. september kan man se hvad temaet bliver på https://www.youtube.com/watch?v=sNs64iiQ-P4 

Regler og bedømmelse

Generelt er det sådan at vi skal have det sjovt ved at lave GameJams, så der er ikke særlig mange regler. Opgaven til jammet er først og fremmest at prøve at lave et spil på en weekend, som du synes passer til temaet. Derefter vil alle spillene modtage feedback og blive bedømt ud fra brugen af tema sammen med spilelementerne.

Du må gerne bruge alt slags værktøj du har licens til. Det er lige meget om spillet er lavet i Unreal, Unity3D, GameMaker osv. 

Ligesom et spilfirma, må du også gerne købe og bruge assets til dit spil.
Du må selvfølgelig også gerne sidde og producere dem. Det er faktisk kun hvis vi begynder at se direkte copy-paste fra kendte spilfigurer eller lign. at det bliver et problem. Så brug fornuften, eller spørg på Discord 🙂

Find os på Discord